ÁSZF- RENDELÉSI INFORMÁCIÓK

 

ÁSZF- RENDELÉSI INFORMÁCIÓK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Nagyon fontos dolgokról olvashatsz itt, például a rendelésről, az általam készített ékszerekről, a szállításról, jótállásról. Ebben az írásban tájékozódhatsz az én, mint eladó és te, mint vásárló jogairól és kötelezettségeiről. A rendelési dokumentumra való feliratkozásod az Általános Szerződési Feltételek elfogadása részedről (amit most olvasol éppen) a   távollévők között megkötött szerződések közé  tartozik, ami azt jelenti, hogy bár sem te, sem én nem ülünk egy asztalnál, mégis szerződés köttetik közöttünk.  Ezt  a dokumentumot én írásos formában nem teszem el az  amúgy is rengeteg papírom közé, kizárólag ezen a helyen elektronikus formában kötjük meg, úgy hogy az ÁSZF végén elfogadod ezen feltételeket.  A feliratkozás további részei csak ezután elérhetőek számodra.

Az európai uniós és a magyar jogszabályok szerint érvényesek az így megkötött szerződések is, ugyanazok a jogi következmények fűződnek hozzájuk, mintha te és én papírra vetettük volna.

(Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül, melyre vonatkoznak a szolgáltatóra vonatkozó adatokról és az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatban az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény tartalmaz rendelkezések, az elállási jog gyakorlásának részletes feltételeit pedig 2014. június 13-tól a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet valamint a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései.)

 

1.ÜZEMELTETŐI ADATOK, INFORMÁCIÓK

A szolgáltató, eladó, aki én vagyok: Balda Gabriella egyéni vállalkozó

Lakcímem, levelezési címem: 2600 Vác Dr. Csányi László krt. 24.  4/37

Székhelyem: 2600 Vác Dr. Csányi László krt. 24.  4/37

Telephelyem: 2600 Vác Zrínyi u. 3.  A/20

E-mail címem: bganyatejekszer@gmail.com

Panaszkezelés: bgadatkezeles@gmail.com

Telefonszámom: 06702606099

Adószámom: 54877113-1-33

Nyilvántartási számom: 52199747

Nyilvántartásba vevő hatóság: Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkár Okmányfelügyeleti Főosztály

Bankom: Cib Bank

Bankszámlaszámom: 10700220-55815378-51100005

Békéltető testület: Pest Megyei Békéltető Testület

1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.

Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Telefon: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-269-0703

http://www.panaszrendezes.hu/homepage/index.php

http://www.pestmegyeibekelteto.hu

 

 

 1. MIKET VÁSÁROLHATSZ TŐLEM?

 (MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE)

 Az általam készített ékszereket árakkal együtt a www.baldagabi.comweboldalon találod, albumokba rendezve. Az ékszerek egyedi, kézzel készített kézműves darabok, melyeket saját anyatejedből, gyermeked hajából, plaventádból, köldökcsonkjából illetve fogából készítek egészségre ártalmatlan műgyanta felhasználásával. Az ékszerek egyéb alkatrészei nemesacélból készülnek. Kívánságra valódi bőr ékszer kellékek is felhasználásra kerülnek.  Az ékszerek árait magyar forintban adom meg minden esetben, nem tartalmaznak ÁFA-t, mert vállalkozásom alanyi adómentes.

Az ékszerek árai minden esetben tartalmazzák a csomagolási és postaköltséget is.

 1. A RENDELÉSRŐL…

 (RENDELÉSI INFORMÁCIÓK)

Hogyan is van ez?

Az ékszereket, kizárólag a  www.baldagabi.com weboldalon elérhető rendelési dokumentumra való feliratkozással tudod megrendelni online. A szállítást a Magyar Posta végzi. A küldemények elsőbbségi értéklevélként indulnak útnak, értékbiztosítottan, hogy biztosan célba érjenek. Kérlek figyelj oda a postásra, mert előfordult, hogy a tájékozatlanság miatt a csomagodon feltüntetett 10.000.- forintos értéket  rosszul értelmezte a kézbesítő, és annak megfizetését kérte a címzettől. A csomagodért soha nem kell fizetni átvételkor! Ha esetleg elkeveredne útközben, csomagodhoz tartozó követési számot a rendelkezésedre tudom bocsájtani. Ezt a bganyatejekszer@gmail.com email címen emailben kérheted írásban.

HOGYAN ZAJLIK A RENDELÉS?

 www.baldagabi.com weboldalon érhető el a rendelési lista Google dokumentum. A feliratkozási dokumentum nem mindig elérhető. Ez a rendelések teljesíthetősége miatt van így. A dokmentum első része tartalmazza az ÁSZF-et, (ezt épp most olvasod), az Adatvédelmi tájékoztatót és a Jogi Nyilatkozatot. Ezen nagyon fontos dokumentumok elfogadása után tudod az adataidat beírni a listára való feliratkozáshoz.

Szükséges adataid:

neved

email címed

címed.

Ezek az adatok azért kellenek, mert így tudom kiállítani részedre a számlákat, értesítést küldeni a Várólistára kerülésedről, értesíteni a sorra kerülésedről, és elküldeni az ékszeredet.  Az email cím pontos megadása rendkívül fontos, mert feliratkozás után egy automatikus válasz emailben fogod megkapni a feliratkozásról szóló értesítőt a további teendőkkel.

A Várólistára való feliratkozásod akkor lesz érvényes, ha a rendelési dokumentumra való feliratkozásod után címemre megküldöd az ékszer készítéséhez felhasználandó anyagokat és a foglaló összegét is elutalod a megadott számlaszámra a feliratkozáskor megadott határidőig.

Szükséges mennyiség:

tej: 50 ml/ékszer, ami lehet fagyasztott is, nagyon rég óta fagyasztott is, postázás előtt engedd ki (kis műanyag flakonban jól lezárva küldendő (drogériákban kapható mini samponos, stb. flakon pont megfelelő), sima elsőbbségi levélként, a neved szerepeljen rajta)

haj: minimum 30 szál (papírba hajtva, az egyik végén a hajat leragasztva, a nevedet erre is írd rá)

köldökcsonk: tetszés szerinti db (papírba hajtva, neveddel ellátva küldendő)

fogacska: tetszés szerinti db(papírba hajtva, neveddel ellátva küldd)

Szükséges még 3000.- forint foglaló megfizetése a bankszámlaszámomra. Utalásnál a  megjegyzés rovatba a neved és címed kell kerüljön, hogy tudjam azonosítani, kié érkezett meg. Amikor ezek a feltételek teljesülnek, tudom visszajelezni számodra, hogy felkerültél a Várólistára és előreláthatólag milyen időpontban lesz aktuális ékszered készítése.

A 3000.- forint foglaló vissza nem jár, de az ékszered végső árából levonásra kerül. A foglalóról előlegszámlát állítok ki részedre, arra a címre, amelyet a rendelési listára való feliratkozáskor megadsz számlázási címnek. A foglaló tartalmazza a preparátumok elkészítésének díját (tej tartósítása, haj, köldökcsonk és fog, stb. előkészítése), tárolási, adminisztrációs költségeit, és a köztünk történő egyeztetések munkadíját. Az előkészített preparátumok a saját eljárásommal készülnek, a saját tulajdonomat képezik, kizárólagos jogom van azok felhasználására.

Egyszerűbben: ha én készítem elő az anyagokat, azt nem adom át sem részedre, sem más részére további felhasználásra. Az eljárásommal készített preparátumokból kizárólag én készíthetek ékszert. Ezek azok az előkészítő munkák, amelyek számodra nem láthatóak, nekem azonban rengeteg időmbe kerülnek.

Az előkészített anyagokat 2 évig, a jótállási idő végéig megőrzöm, hogy csere vagy javítási igény esetén rendelkezésemre álljon az alapanyag.

A sorra kerülésed időpontja előtt emailben kereslek meg, hogy egyeztessünk az ékszeredről. Az egyeztetés emailben történik. Az ékszerek árát előre szükséges utalnod, a sorra kerülés hónapjának 10. napjáig. A végleges árból levonásra kerül a 3000.- ft foglaló.

 

NAGYON FONTOS! HA KETTŐ VAGY TÖBB ÉKSZERT SZERETNÉL A SORRA KERÜLÉSEDKOR RENDELNI, A FOGLALÓ ÖSSZEGE AKKOR IS CSAK 3000.- FORINT!

 

Az ékszereket teljesen azonos formában minden esetben a www.baldagabi.com weboldalon az albumokban feltüntetett áron rendelheted meg.

Ha valaki nem él a felajánlott készítés időpontjával… későbbi időpontban nem tudom biztosítani a helyét. Számlát természetesen kap a foglaló befizetéséről.

Extra kívánság, teljesen egyedi megrendelés esetén, emailben, írásban, kettőnk között történő egyeztetés után, mindkettőnk beleegyezésével kerül meghatározásra az egyedi ár.

Az ékszerek ára tartalmazza a csomagolási és postaköltséget. Külföldi postázás esetén plusz 2000.-ft költség terhel téged. 2000.- forinttal többet kell így az ékszerért fizetned. Pontosítsunk: ha egy ékszert rendelsz külföldi postázással, akkor a végösszeghez 2000.- forint extra költség adódik, ha 2 vagy attól több ékszert rendelsz, akkor is csak egyszer kell plusz 2000.- ft extra költséggel számolnod. Minden esetben elsőbbségi, ajánlott, szigorúan könyvelt értéklevélként adom fel az ékszereket. Előfordulhat néhány ország esetében, hogy értéklevélként nem postázható a küldemény (Pl. Németországba). Ilyenkor ajánlott levélként tudom feladni neked. A számlát az ékszerrel együtt postázom.

Ok. Összesítsük.

1.feliratkoztál a weboldalon a rendelési listára- automatikus visszaigazoló emailt megkaptad

2.elküldted nekem a tejet, hajat, stb.

3.elutaltad a 3000.- ft foglalót-ezen a ponton kerülsz fel a Várólistára

4.ezután kereslek emailben, hogy pontosan mikor kerülsz sorra

5.újabb emailt küldök a készítés hónapja előtt, szólok, hogy itt az idő

 1. emailben megbeszéljük mit szeretnél, mennyibe kerül

7.elutalod a sorra kerülés hónapjában 10.-ig az ékszer árát

(lejön belőle a foglaló összege)

 1. kb. 10-12  hét a készítés, ha bármilyen akadály merül fel készítés közben, előfordulhat csúszás is
 2. ha aktuálisan felajánlott készítésed idején nem reagálsz megkeresésemre, sem megküldött tejed, hajad, stb. nem tárolom tovább, sem újabb időpontot nem ajánlok fel részedre. A foglaló összege vissza nem jár.

4.HA POSTÁZÁS KÖZBEN TÖRTÉNNE VALAMI…

 (POSTAI SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK)

 Ha a küldemény elveszne, megsérülne, netán megsemmisülne, ezt a postásnál egy úgynevezett „kézbesítési okiraton” azonnal jelezned kell. A csomagot a kézbesítő előtt bontsd ki, hogy ellenőrizni tudd a sértetlenségét. Sérült csomagot ne vegyél át, mert ha az ott helyben nincs jegyzőkönyvezve, az ilyen reklamációt sajnos nem tudom elfogadni. Ha nem tudják ott azonnal jegyzőkönyvbe venni, 3 nap áll rendelkezésedre a kézbesítéstől, hogy a kárt jelezd a Postánál, mert azon túl sajnos nem lehet mit tenni.

Visszaküldött csomagok esetében (amikor nem jól adod meg a címed) az újrapostázás díját neked kell kifizetned. Ha én voltam figyelmetlen postázásnál, természetesen saját költségemen postázom újra.

5.ÉS MI VAN AKKOR, HA MÉGSEM KELL AZ ÉKSZER?

 (ELÁLLÁS JOGA)

Esetünkben egy dolog érvényes. Mivel az ékszered kézműves technikával a te egyedi igényeid szerint készül, a te utasításodra, az elállás joga törvény szerint nem illet meg. Tehát, ha megérkezik címedre az ékszer, kibontod, majd azt gondolod: – Hát, én ezt mégsem kérem, írok Balda Gabinak, adja már vissza az árát! Na ez az út sajnos nem járható.

6.JÓTÁLLÁS

Az általam készített ékszer alkalmi ékszer, nem alkalmas mindennapi viseletre. Az ékszerekre 2 év jótállást vállalok. Ez a két éven belül jelzett hibás ékszer cseréjét vagy javítását jelenti. A folyamatos viselés miatti szennyeződésekre és felületi kopásokra a jótállás nem vonatkozik. Az átvétel után keletkező fizikai sérülések miatt nem vállalok felelősséget. Az ékszert tilos kitenni magas hőnek, víznek, folyamatos fizikai behatásnak, kémiai anyagoknak. A bőr alkatrészek és a nemesacél alkatrészek hibátlan állapotban kerülnek átadásra, későbbi sérülésükre sem vonatkozik a jótállás.

Minden esetben szükséges a visszajelzésed arról, hogy az ékszer sérülésmentes állapotban megérkezett hozzád, hiszen ez a nap jelenti a jótállás kezdetét. Ezt emailben kell megküldened a bgadatkezeles@gmail.com címre. Az ékszer esetleges gyártásból eredő vélelmezett hibáját is ezen az email címen kell  jelezned az ékszer megérkezése után, írásban. Erre 48 óra áll rendelkezésedre. Kizárólag fényképekkel dokumentált hibákat illetve vélt kifogásokat tudok elfogadni. 30 napon belül válaszolok a reklamációdra, ha jogosnak ítélem, ezután javítom. A reklamáció  jelzésének elmulasztása miatti kár téged terhel.

Mi számít gyártási hibának?

 • nagy buborék jelenléte az ékszerben (az egy mm nagyságú buborék, buborékok elfogadhatóak, a micro buborékok jelenléte akár nagy mennyiségben, normális jelenség, nem befolyásolja az ékszer minőségét)
 • az általam készített műgyanta rész levált az ékszerről
 • az ékszer nemesacél illetve bőr kiegészítői eltörtek, megsérültek kézhezvétel előtt
 • külső szennyeződés található az ékszeren (a megküldött tejben, vagy egyéb dologban található eredeti szennyeződések miatt minőségi kifogás nem érvényesíthető)
 • az ékszer felülete lyukacsos
 • ragacsos a műgyanta rész felülete
 • jelentős színbeli eltérést tapasztalsz, rendeléskor egyeztetett pontos színmeghatározás után
 • karcos az ékszer felülete
 • durva minta eltérést tapasztalsz (a haj nem mindig alkalmas adott minta pontos elkészítéséhez, ez nem számít gyártási hibának)
 • hibás a felirat (az én hibámból)

www.baldagabi.com oldalon a képeken látható ékszerek közül, ha választasz, nem tudom garantálni, hogy ékszeredet színben, színezésben teljesen ugyanolyanra tudom készíteni, mert az általam használt anyagok fizikai és kémiai tulajdonágai ezt nem teszik lehetővé és tejed illetve gyermeked hajának minősége is befolyásoló tényező, hiszen nem minden haj alakítható ugyanúgy, illetve a tejek színe tartósítás után igen eltérő lehet. Ha színes ékszer megrendelésekor nem küldesz képet az elképzelt színről, szóbeli színmeghatározás után nem garantálom, hogy kettőnk elképzelése mondjuk egy „almazöldről” ugyanazt a színt fogja eredményezni. Emiatt reklamációt nem tudok elfogadni. Ez nem jelenti azt, hogy nem teljesítettem szerződésszerűen, a szerződésszegés jogi következményeit emiatt nem érvényesítheted.

Ha az ékszered átvétel után a nem rendeltetésszerű használat miatt megsérül, a jótállást nem érvényesítheted.  Kizárólag abban az esetben tudom cserélni vagy javítani az ékszered, ha azt címemre visszaküldöd saját költségeden Utánvéttel küldött csomagot nem veszek át. Azt minden esetben visszaküldöm neked. A jogosnak ítélt meghibásodás után az ékszer cseréje vagy javítása és postázása az én költségemen történik. A jótállási igényt minden esetben a bgadatkezeles@gmail.com email címen írásban kell bejelentened, fényképekkel dokumentálva. 30 nap áll rendelkezésemre ezután, hogy írásban reagáljak neked. A javítást vagy cserét ezután igyekszem a leghamarabb elvégezni, az ékszert saját költségemen postázom vissza. Minden esetben törekszem a problémák korrekt megoldására.

Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadóak.

7.PANASZOK KEZELÉSE

Esetlegesen felmerülő panaszodról a bgadatkezeles@gmail.com címen értesíts a panaszod pontos leírásával. Ezt 5 évig köteles vagyok megőrizni (de jó!). Ilyenkor 30 nap áll rendelkezésemre, hogy panaszod megvizsgáljam, és válaszoljak neked írásban. Minden esetben törekszem az ügyek peren kívüli intézésére.

Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet, 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény  rendelkezései az irányadók.

Adatvédelmi nyilatkozat

Az általad megadott adatokat a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása miatt tárolom. Hírlevelet nem küldök. Az adatokat harmadik félnek nem továbbítom, kivéve a Magyar Postát, aki az ékszerek eljuttatásáért felelős. A számláid kiállításához szükséges adataidat (a számlák másodpéldányait) mivel törvény szabályozza, az abban megjelölt ideig meg kell őrizzem.

(Adataid kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvénynek megfelelően járok el.